Gratis verzending NL & BE
Snelle levering
30 Dagen bedenktijd
Veilig & achterafbetalen

Tweede Kamer eist snelle invoering helmplicht snorfiets

Er moet zo snel mogelijk een helmplicht komen voor de snorfiets, vindt de Tweede Kamer. Minister Van Nieuwenhuizen wil eerst meer onderzoek doen, maar volgens een Kamermeerderheid is dat nergens voor nodig.

Al langer klinkt de roep om invoering van een helmplicht voor de snorfiets. Volgens artsen kan zo’n plicht veel letsel voorkomen. “De Kamer is heel duidelijk geweest”, zegt GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger. “Maar de minister schuift het voor zich uit.”Voor ze de knoop doorhakt wil minister Van Nieuwenhuizen eerst meer onderzoek. De vrees bestaat namelijk dat snorfietsgebruikers overstappen naar bijvoorbeeld een elektrische fiets als er een helmplicht gaat gelden. “Dat is misschien slechter voor de verkeersveiligheid”, zegt de minister. “Daarom moeten we het heel zorgvuldig bestuderen.”

Onnodige vertraging

Veel partijen vinden dat dit onnodige vertraging oplevert. “Het lijkt me heel erg duidelijk”, zegt CDA-kamerlid Wytske Postma. “Een helm dragen op een snorfiets scheelt letsel en leed. Wat ons betreft kan het dus gewoon worden ingevoerd.”Een meerderheid van de Tweede Kamer denkt er net zo over en eist dat de minister binnen twee weken een besluit neemt over de invoering van de helmplicht voor de snorfiets.

 

13-10-2020

Door: RTL nieuws

Meer tips & tricks voor jouw telefoonhouder?

Telefoonhouder brommer

Telefoonhouder brommer

Wil jij weer handsfree kunnen rijden met een telefoonhouder op jouw brommer? Een goede telefoonhouder is essentieel om veilig de weg op te kunnen.

Lees meer
Helmplicht snorfiets

Helmplicht snorfiets

Vanaf 1 januari 2023 zal de helmplicht voor snorfietsen ingaan. We vertellen je wat dit inhoudt en wat voor gevolgen dit voor jou kan hebben.

Lees meer
Telefoonhouder Vespa

Telefoonhouder Vespa

Een goede telefoonhouder is belangrijk als je op je Vespa rijdt. Wij geven je enkele tips waar je op moet letten als je opzoek bent naar een telefoonhouder.

Lees meer
Beste telefoonhouder motor

Beste telefoonhouder motor

Ben jij opzoek naar de beste telefoonhouder voor jou motor? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ontdek de 4 belangrijkste punten.

Lees meer
Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder nodig voor je scooter die je aan je spiegel kunt bevestigen? Handsfree gebruik maken van je smartphone. Ontdek de mogelijkheden.

Lees meer
Telefoonhouder scooter waterdicht

Telefoonhouder scooter waterdicht

Bang dat jouw telefoon stuk gaat door waterschade? Voorkom dit risico door gebruik te maken van een waterdichte telefoonhouder. Een waterdichte telefoonhouder is niet alleen bestand tegen waterschade maar heeft ook de functie om jou te voorzien van navigatie. Door het...

Lees meer

Waarom u voor MANOS LIBRES kiest

Kwaliteit en topgarantie. Daar doen wij het voor.

Universeel

Onze telefoonhouders zijn universeel. Ze zijn geschikt voor elke smartphone.

Eenvoudig te bevestigen op jouw scooter

Onze telefoonhouders zijn makkelijk te bevestigen. Zo kun je snel veilig de weg op.

Te plaatsen op het windscherm en spiegel

Of je nou een windscherm hebt of een spiegel, onze telefoonhouders passen op beide.

Stijlvolle houders

Onze houders zijn niet alleen praktisch, maar ze zien er ook is nog stijlvol uit.

Betaalbaar

Onze telefoonhouders zijn betaalbaar, zodat iedereen veilig de weg op kan.

Verantwoord rijden op de scooter

Op zoek naar een telefoonhouder voor je scooter?

Voorkom een boete en ga veilig de weg op. Onze telefoonhouders zijn stevig en stijlvol. Bezoek onze webshop voor de telefoonhouders.