Gratis verzending NL & BE
Snelle levering
30 Dagen bedenktijd
Veilig & achterafbetalen

Helmplicht snorfiets

De plannen lagen al een hele tijd op tafel, een helmplicht voor snorfietsen en scooters met een blauw kenteken. Vanaf 1 januari 2023 zal het nu dan echt verplicht worden om een helm te dragen op een snorfiets. In dit artikel vertellen we je precies wat dit in houdt en wat voor gevolgen dit voor jou kan hebben.

Photographer: Foster pisces | Source: Unsplash

Voor wie geldt de helmplicht?

De helmplicht voor motorrijders en scooters staat al een hele lange tijd vast. Dit geldt voor scooters met een geel kenteken. In Amsterdam en Utrecht geldt ook al een tijdje dat snorfietsen op de rijbaan moeten rijden en daardoor ook verplicht zijn een helm te dragen. Per 1 januari 2023 zal de helmplicht ook gaan gelden voor alle snorfietsen op het fietspad. Een snorfiets kun je herkennen aan een blauw kenteken en mogen maximaal 25 kilometer per uur rijden.

Vanaf wanneer is een helm verplicht voor snorscooters?

Er gaan al langere tijd geruchten rond over de helmplicht voor snorfietsen. De helmplicht zou eerst ingaan op 1 juli 2022 maar deze plannen zijn uiteindelijk met een half jaar uitgesteld. Dit komt door een te korte voorbereidingstijd waardoor er te weinig helmen beschikbaar zouden zijn. Dit geldt zowel voor consumenten als bedrijven van bijvoorbeeld deelscooters. Om er voor te zorgen dat er genoeg helmen zijn zodat consumenten de juiste helm konden aanschaffen zal de helmplicht nu ingaan vanaf 1 januari 2023.

Boete helmplicht

Wanneer je je niet aan de helmplicht houdt zal hier een boete tegenover staan. Zowel voor de bestuurder als voor de passagier geldt dat je verplicht een helm zult moeten dragen. Degene die geen helm draagt, kan een boete van 100 euro verwachten.

Geschikte helm

Je kunt uit verschillende soorten helmen kiezen wanneer je opzoek gaat naar een helm voor je snorfiets. Dit kan een goedgekeurde bromfiets helm zijn maar ook een goedgekeurde speedpedelec-helm. Een goedgekeurde bromfietshelm is te herkennen aan een cirkel met een hoofdletter E met een cijfer er achter. Het cijfer staat voor een EU-land en alle eu landen zijn goedgekeurd. Een goedgekeurde speedpedelec- helm is te herkennen aan de markering NTA 8776:2016.

Van snorfiets naar bromfiets

Nu er nieuwe regels voor de helmplicht rondom snorfietsen komen kan het zijn dat je overweegt om je snorfiets om te keuren of over te stappen op een scooter met geel kenteken. Het voordeel van het rijden zonder helm op een snorfiets komt nu te vervallen, waardoor het interessant wordt om jouw scooter om te laten keuren naar een bromfiets. Dit zal er wel toe leiden dat je voortaan op de weg zult moeten rijden en misschien nieuwe routes moet gaan rijden.

Veilig op weg met Manos Libres

Om veilig op weg te kunnen gaan en de route te kennen is een telefoonhouder voor op de scooter een goede oplossing. Met een telefoonhouder van Manos Libres ben je zo veilig op je eindbestemming en voorkom je ook nog eens een boete voor het rijden met je telefoon in je hand. Bekijk ons gehele assortiment hier.

Meer tips & tricks voor jouw telefoonhouder?

Van snorfiets naar bromfiets

Van snorfiets naar bromfiets

Wil jij je snorfiets laten ombouwen naar bromfiets? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten.

Lees meer
Telefoonhouder Vespa

Telefoonhouder Vespa

Een goede telefoonhouder is belangrijk als je op je vespa rijdt. Wij geven je enkele tips waar je op moet letten als je opzoek bent naar een telefoonhouder.

Lees meer
Beste telefoonhouder motor

Beste telefoonhouder motor

Ben jij opzoek naar de beste telefoonhouder voor jou motor? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ontdek de 4 belangrijkste punten.

Lees meer
Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder spiegel

Als je dit artikel leest ben je vast opzoek naar een telefoonhouder die je aan de spiegel kunt bevestigen van jouw scooter. We kunnen nu vast stellen dat u op de juiste plek bent. In dit artikel lees je namelijk over...

Lees meer
Scooter tour?

Scooter tour?

Niks vergeten met deze inpaklijsten! Ben je van plan om een flinke rit te maken of ga je op vakantie met de scooter ? Dan is het belangrijk dat je niks vergeet en onderweg niet voor verassingen komt te staan. Om tijd te besparen hebben we twee lijstjes gemaakt met de...

Lees meer
Telefoonhouder windscherm

Telefoonhouder windscherm

Het is niet toegestaan om je telefoon in je hand te hebben als je op de scooter rijdt. Wanneer je een smartphone gebruikt als muziekspeler of als navigatiesysteem, dan heb je dus een degelijke telefoonhouder voor de...

Lees meer
Scooter route? 6 toffe plekken om te bezichtigen.

Scooter route? 6 toffe plekken om te bezichtigen.

Het is een grote hobby van veel Nederlanders. Het maken van een leuke tocht op de scooter op een vrije zaterdagmiddag of een aangename warme vakantiedag. Er zijn gelukkig talloze mooie plekken te ontdekken in Nederland die allemaal zijn te bereiken met de scooter....

Lees meer
Telefoonhouder scooter waterdicht

Telefoonhouder scooter waterdicht

Bang dat jouw telefoon stuk gaat door waterschade? Voorkom dit risico door gebruik te maken van een waterdichte telefoonhouder. Een waterdichte telefoonhouder is niet alleen bestand tegen waterschade maar heeft ook de functie om jou te voorzien van navigatie. Door het...

Lees meer
Telefoonhouder scooter

Telefoonhouder scooter

Lekker een rondje rijden op de scooter, maar wordt je plotseling gebelt? Daar ga je weer. Je remt af, de scooter zet je langs de kant en dan probeer je ook nog eens jouw telefoon uit je zak te krijgen. Allemaal heel erg vervelend, dus misschien is een telefoonhouder...

Lees meer
Telefoonhouder motor

Telefoonhouder motor

Heerlijk op je motor overal naar toe rijden. Je voelt je zo vrij als een vogel alleen je hebt het gevoel dat je iets mist. Je wilt namelijk een bepaalde bestemming bereiken maar je hebt geen idee hoe je daar moet komen. Waarschijnlijk ben je ook op zoek naar een goed...

Lees meer

Waarom u voor MANOS LIBRES kiest

Kwaliteit en topgarantie. Daar doen wij het voor.

Universeel

Onze telefoonhouders zijn universeel. Ze zijn geschikt voor elke smartphone.

Eenvoudig te bevestigen op jouw scooter

Onze telefoonhouders zijn makkelijk te bevestigen. Zo kun je snel veilig de weg op.

Te plaatsen op het windscherm en spiegel

Of je nou een windscherm hebt of een spiegel, onze telefoonhouders passen op beide.

Stijlvolle houders

Onze houders zijn niet alleen praktisch, maar ze zien er ook is nog stijlvol uit.

Betaalbaar

Onze telefoonhouders zijn betaalbaar, zodat iedereen veilig de weg op kan.

Verantwoord rijden op de scooter

Op zoek naar een telefoonhouder voor je scooter?

Voorkom een boete en ga veilig de weg op. Onze telefoonhouders zijn stevig en stijlvol. Bezoek onze webshop voor de telefoonhouders.