Gratis verzending NL & BE
Snelle levering
30 Dagen bedenktijd
Veilig & achterafbetalen

Van snorfiets naar bromfiets

Waarom je snorfiets omkeuren

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je snorfiets zou willen ombouwen naar bromfiets. Vanaf 1 januari 20223 wordt het ook voor rijders van een snorfiets verplicht om een helm te dragen. Het voordeel van het rijden zonder helm op een snorfiets komt hiermee te vervallen. Dit kan voor vele een reden zijn om hun snorfiets om te laten keuren naar een bromfiets. Waarom zou je 25 km/uur blijven rijden, als je toch een helm op moet, in plaats van 45 km/uur?

Van snorfiets naar bromfiets

Van snorfiets naar bromfiets, hoe werkt dat?

Wanneer je van snorfiets naar bromfiets wilt betekent dit niet dat je gelijk een nieuwe bromfiets moet kopen. Je kunt gemakkelijk je oude vertrouwde snorfiets laten ombouwen tot bromfiets. Dit houdt in dat de maximale constructiesnelheid aangepast wordt van 25 km/uur naar 45 km/uur. Je behoudt hierbij gewoon de garantie, betrouwbaarheid en veiligheid van je scooter en dit kan bij ongeveer alle snorfietsen. Het ombouwen van je snorfiets kun je laten doen bij een scooterzaak of je kunt dit zelf doen.

Snorfiets omkeuren door de RDW

Wanneer je je snorfiets hebt laten ombouwen moet je deze laten keuren door de RDW. Hierbij wordt jouw snorfiets getest en gekeken of deze voldoet aan alle eisen die horen bij de regelgeving van een bromfiets. Ten eerste wordt er gekeken naar de maximum snelheid van de scooter op een rollerbank. Daarnaast zijn er nog een aantal andere eisen waar de scooter op gekeurd wordt:

  • Identificatie
  • Geluidsniveau
  • Remsysteem
  • Snelheidsmeter
  • Remlicht
  • Maatregelen tegen opvoering

Kosten snorfiets naar bromfiets

Wanneer je je snorfiets wilt laten ombouwen naar bromfiets komen hier verschillende kosten bij kijken. Als eerst heb je de kosten voor het ombouwen van je snorfiets. Deze kosten variëren en zijn afhankelijke van de staat van je snorfiets, het model en de tarieven van jouw scooterzaak. Daarnaast moet je ook betalen voor het omkeuren van je scooter bij de RDW. Dit bedraagt een vast bedrag van€108. Als laatste moet je nog een nieuw geel kenteken bestellen voor op je scooter, deze kosten zitten meestal tussen de €25 en €45.

Altijd veilig van A naar B met Manos Libres

Heb jij je snorfiets om laten bouwen of wil je dit gaan doen? Dan zal je voortaan op de rijbaan moeten rijden. Dit betekent dat je misschien ook andere routes moet gaan rijden en soms de weg niet helemaal meer weet. Met een telefoonhouder van Manos Libres kun je veilig navigeren op de weg zonder steeds te moeten stoppen om de route op te zoeken. De telefoonhouders zijn gemakkelijk te bevestigen aan je windscherm of spiegel en zitten stevig vast. Bekijk hier ons gehele assortiment.

Meer tips & tricks voor jouw telefoonhouder?

Telefoonhouder brommer

Telefoonhouder brommer

Wil jij weer handsfree kunnen rijden met een telefoonhouder op jouw brommer? Een goede telefoonhouder is essentieel om veilig de weg op te kunnen.

Lees meer
Helmplicht snorfiets

Helmplicht snorfiets

Vanaf 1 januari 2023 zal de helmplicht voor snorfietsen ingaan. We vertellen je wat dit inhoudt en wat voor gevolgen dit voor jou kan hebben.

Lees meer
Telefoonhouder Vespa

Telefoonhouder Vespa

Een goede telefoonhouder is belangrijk als je op je Vespa rijdt. Wij geven je enkele tips waar je op moet letten als je opzoek bent naar een telefoonhouder.

Lees meer
Beste telefoonhouder motor

Beste telefoonhouder motor

Ben jij opzoek naar de beste telefoonhouder voor jou motor? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ontdek de 4 belangrijkste punten.

Lees meer
Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder nodig voor je scooter die je aan je spiegel kunt bevestigen? Handsfree gebruik maken van je smartphone. Ontdek de mogelijkheden.

Lees meer
Telefoonhouder scooter waterdicht

Telefoonhouder scooter waterdicht

Bang dat jouw telefoon stuk gaat door waterschade? Voorkom dit risico door gebruik te maken van een waterdichte telefoonhouder. Een waterdichte telefoonhouder is niet alleen bestand tegen waterschade maar heeft ook de functie om jou te voorzien van navigatie. Door het...

Lees meer
Telefoonhouder scooter

Telefoonhouder scooter

Lekker een rondje rijden op de scooter, maar wordt je plotseling gebelt? Daar ga je weer. Je remt af, de scooter zet je langs de kant en dan probeer je ook nog eens jouw telefoon uit je zak te krijgen. Allemaal heel erg vervelend, dus misschien is een telefoonhouder...

Lees meer

Waarom u voor MANOS LIBRES kiest

Kwaliteit en topgarantie. Daar doen wij het voor.

Universeel

Onze telefoonhouders zijn universeel. Ze zijn geschikt voor elke smartphone.

Eenvoudig te bevestigen op jouw scooter

Onze telefoonhouders zijn makkelijk te bevestigen. Zo kun je snel veilig de weg op.

Te plaatsen op het windscherm en spiegel

Of je nou een windscherm hebt of een spiegel, onze telefoonhouders passen op beide.

Stijlvolle houders

Onze houders zijn niet alleen praktisch, maar ze zien er ook is nog stijlvol uit.

Betaalbaar

Onze telefoonhouders zijn betaalbaar, zodat iedereen veilig de weg op kan.

Verantwoord rijden op de scooter

Op zoek naar een telefoonhouder voor je scooter?

Voorkom een boete en ga veilig de weg op. Onze telefoonhouders zijn stevig en stijlvol. Bezoek onze webshop voor de telefoonhouders.