Gratis verzending NL & BE
Snelle levering
30 Dagen bedenktijd
Veilig & achterafbetalen

Scooter route? 6 toffe plekken om te bezichtigen

Scooter routes

Het is een grote hobby van veel Nederlanders. Het maken van een leuke tocht op de scooter op een vrije zaterdagmiddag of een aangename warme vakantiedag. Er zijn gelukkig talloze mooie plekken te ontdekken in Nederland die allemaal zijn te bereiken met de scooter. Zorg dus dat je al je formele zaken zoals bijvoorbeeld je brommer verzekering op orde hebt. Daarnaast is het handig om een hapje en een drankje mee te nemen en een telefoonhouder op je scooter te plaatsen zodat je nooit verdwaald. Er zijn goede tochten door heel het land te vinden, waarbij voor elk wat wils te vinden is. Wat hebben een aantal mooie routes uitgezocht en deze zes routes moet je in ieder geval gedaan hebben.

Neeltje Jans

De naam van deze mooie scooter route is misschien wat misleidend. Je krijgt namelijk flink wat meer te zien dan dit kroonjuweel onder de deltawerken. De route begint namelijk al in Den Bosch en eindigt uiteindelijk in het Zeeuwse Renesse. Een route die in totaal meer dan 300 kilometer beslaat. Van het binnenland van Noord-Brabant naar de Noordzeekust van Zeeland toeren dus. Het goede nieuws is dat je deze ook in delen kunt doen en zo dus meerdere keren een leuke tocht voor de boeg kunt hebben als liefhebber.

scooter route Neeltje Jans

Rondje Flevoland

Flevoland is een nog een vrij jong stukje in Nederland maar toch zijn er mooie scooter routes met leuke plekken om te bezichtigen met de scooter. Zo is het rondje Flevoland al een tijdje flink in trek. Het is namelijk zo dat deze route van zo’n 110 kilometer je al het moois dat deze provincie te bieden heeft in een keer laat zien. Je kunt de route met de klok mee of tegen de klok in rijden. Bovendien bieden beide varianten een verschillende beleving.

scooter route rondje flevoland

Zuid-Hollandse Eilandenroute

Net buiten de randstad, maar net voordat je Zeeland in gaat, vind je de Zuid-Hollandse eilanden. Een gebied dat waterrijk is en mooie paden biedt waarop je met de scooter prima routes kunt uitzetten. De ideale route is de tocht die over Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard voert. Zo zie je de kust van de Noordzee, de leuke plaatsjes die hierbij horen en krijg je ook wat mee van het gebied net achter de waterlijn van Nederland. De natuur hier wordt weleens wat onderschat, maar is bijzonder mooi te noemen.

scooter route Zuid-Hollandse eilandenroute

Gouda-Utrecht-Gouda

In de regio die in de driehoek Rotterdam-Den Haag-Utrecht valt is een buitenste rand van het Groene Hart van Nederland mee te pikken. Als vanzelf kan je daaruit concluderen dat je over de landelijke wegen rijdt die beginnen bij Gouda en waar je dus een ontspannen rit kunt maken. Uiteindelijk voert dit je naar Utrecht waar je in de binnenstad als beloning een heerlijke maaltijd bestelt. Daarna rijd je in een lekker avondzonnetje de route in omgekeerde richting terug. Pas dan is Nederland op zijn mooist te zien.

Posbank route

Twee bergen in Nederland hebben een serieuze status, de Cauberg in Valkenburg is de fietsberg, De Posbank in de omgeving van Rheden is de berg voor de scooterliefhebbers. De route door het natuurgebied waartoe ook de Posbank behoort kan zomaar oplopen tot zo’n 90 kilometer. Hoewel de route wel een bepaalde aantrekkingskracht op liefhebbers uitoefent is het er gelukkig altijd lekker rustig en ontspannen. Ideaal om eens te gaan doen dus.

scooter route Posbank

Rondje markermeer

Voor de scooterrijders uit de Hoofdstad liggen er nabij ook mooie mogelijkheden. Woon je in Amsterdam? Dan moet je, de route die het best te omschrijven is als het rondje Markermeer, gedaan hebben. Het leuke van deze route is dat deze gewoon in Amsterdam te beginnen is. Al kunnen Almere en Lelystad ook als prima vertrekplaatsen dienen. Deze twee steden liggen namelijk ook op de route, net als een aantal kleinere plaatsen. Het gaat echter vooral om het Markermeer en de schoonheid van de natuur eromheen die deze route tot een must maakt.

Scooter route markermeer

Scooter route plannen?

Als je een van deze routes (of alle 6) wilt gaan volgen is het belangrijk om dit goed te plannen. Daarnaast heb je natuurlijk een routeplanner nodig en moet je goed nadenken over een scooter navigatie. Heb je nog geen navigatie systeem voor jou scooter? Dat komt mooi uit. Dat is namelijk een onnodig dure investering. Je kunt gewoon jouw telefoon gebruiken. Uiteraard heb je dan wel een telefoonhouder nodig voor op jouw scooter. Benieuwd welke telefoonhouder bij jouw scooter past? Dan kun je hier kijken welke modellen telefoonhouders wij allemaal aanbieden.

Meer tips & tricks voor jouw telefoonhouder?

Telefoonhouder brommer

Telefoonhouder brommer

Wil jij weer handsfree kunnen rijden met een telefoonhouder op jouw brommer? Een goede telefoonhouder is essentieel om veilig de weg op te kunnen.

Lees meer
Helmplicht snorfiets

Helmplicht snorfiets

Vanaf 1 januari 2023 zal de helmplicht voor snorfietsen ingaan. We vertellen je wat dit inhoudt en wat voor gevolgen dit voor jou kan hebben.

Lees meer
Telefoonhouder Vespa

Telefoonhouder Vespa

Een goede telefoonhouder is belangrijk als je op je Vespa rijdt. Wij geven je enkele tips waar je op moet letten als je opzoek bent naar een telefoonhouder.

Lees meer
Beste telefoonhouder motor

Beste telefoonhouder motor

Ben jij opzoek naar de beste telefoonhouder voor jou motor? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ontdek de 4 belangrijkste punten.

Lees meer
Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder nodig voor je scooter die je aan je spiegel kunt bevestigen? Handsfree gebruik maken van je smartphone. Ontdek de mogelijkheden.

Lees meer
Telefoonhouder scooter waterdicht

Telefoonhouder scooter waterdicht

Bang dat jouw telefoon stuk gaat door waterschade? Voorkom dit risico door gebruik te maken van een waterdichte telefoonhouder. Een waterdichte telefoonhouder is niet alleen bestand tegen waterschade maar heeft ook de functie om jou te voorzien van navigatie. Door het...

Lees meer
Telefoonhouder scooter

Telefoonhouder scooter

Lekker een rondje rijden op de scooter, maar wordt je plotseling gebelt? Daar ga je weer. Je remt af, de scooter zet je langs de kant en dan probeer je ook nog eens jouw telefoon uit je zak te krijgen. Allemaal heel erg vervelend, dus misschien is een telefoonhouder...

Lees meer

Waarom u voor MANOS LIBRES kiest

Kwaliteit en topgarantie. Daar doen wij het voor.

Universeel

Onze telefoonhouders zijn universeel. Ze zijn geschikt voor elke smartphone.

Eenvoudig te bevestigen op jouw scooter

Onze telefoonhouders zijn makkelijk te bevestigen. Zo kun je snel veilig de weg op.

Te plaatsen op het windscherm en spiegel

Of je nou een windscherm hebt of een spiegel, onze telefoonhouders passen op beide.

Stijlvolle houders

Onze houders zijn niet alleen praktisch, maar ze zien er ook is nog stijlvol uit.

Betaalbaar

Onze telefoonhouders zijn betaalbaar, zodat iedereen veilig de weg op kan.

Verantwoord rijden op de scooter

Op zoek naar een telefoonhouder voor je scooter?

Voorkom een boete en ga veilig de weg op. Onze telefoonhouders zijn stevig en stijlvol. Bezoek onze webshop voor de telefoonhouders.