• GRATIS verzending NL & BE
  • Snelle leveringen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig & achteraf betalen
  • GRATIS verzending NL & BE
  • Snelle leveringen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig & achteraf betalen

BLOG van MANOS LIBRES

Hoi en welkom op de Blog pagina van MANOS LIBRES.

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van MANOS LIBRES, geven wij tips en informeren je over het laatste nieuws rondom scooters, snorfietsen en brommers.

_

De kogel is door de kerk: snorfietsers moeten later dit jaar in Utrecht naar de rijbaan. Volgens de gemeente wordt hierdoor het verkeer veiliger en zorgt het voor een afname van overlast.

Het is al langer een wens van de Utrechtse gemeenteraad om snorfietsen van het fietspad te halen. Voor het invoeren van de maatregel zijn een aantal partijen geraadpleegd, waaronder de politie, brandweer, openbaar vervoer, provincie Utrecht en belangenvertegenwoordigers van fietsers en snorfietsers.Daarnaast is ook gekeken naar de gemeente Amsterdam. In de hoofdstad is de maatregel namelijk al een aantal jaar geleden ingevoerd. Nu ligt er in Utrecht ook een plan.

Overlast

Het groeiend aantal snorfietsen veroorzaakt door hun omvang en snelheid hinder voor fietsers. Ook hebben fietsers overlast van de uitlaatgassen, met name als snorfietsen stilstaan bij het verkeerslicht.“Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan doen we niet zomaar. Iedereen wil zo veilig mogelijk in het verkeer zijn. Door de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen komt er meer ruimte voor de fietser op de vaak smalle en drukke fietspaden. De doorstroming voor de fietser zal er dus ook op vooruit gaan”, zegt wethouder Eelco Eerenberg.

Veiligheid

Naast hinder speelt ook veiligheid een rol in het besluit. De gemeente zegt dat snorfietsers beter zichtbaar zijn voor automobilisten als ze op de rijbaan rijden. Daardoor zouden er minder ongelukken gebeuren tussen afslaande automobilisten en rechtdoor rijdende snorfietsers. Tot slot moeten snorfietsers ook een helm gaan dragen.De regel geldt voor zowel elektrische snorfietsen als modellen met een verbrandingsmotor.“Ook al zorgen elektrische snorfietsen zelf niet voor uitstoot van schadelijke stoffen op het fietspad, ze worden wel als hinderlijk ervaren vanwege hun breedte, massa en gemiddelde snelheid”, schrijft de gemeente in een brief aan de raad.

Uitzonderingen

Zodra het besluit ingaat moeten snorfietsers op Utrechtse wegen met een vrijliggend fietspad naar de rijbaan. Hierin zijn echter wel een aantal uitzonderingen gemaakt. “We hebben besloten om de Venuslaan en Rubenslaan niet op te nemen in het besluit, vanwege de hoge snelheid van het autoverkeer”, is te lezen in de raadsbrief.Op de Graadt van Roggenweg en Daalsetunnel ligt volgens de gemeente de snelheid van het verkeer rond de maximum toegestane snelheid. “Maar staduit iets hoger dan stadin.” Staduit hoeven snorfietsers voor het grootste deel geen gebruik te maken van de hoofdrijbaan omdat ze over de ventwegen kunnen rijden.

Remmen

Om de snelheid van het autoverkeer op bovenstaande wegen te remmen worden extra maatregelen genomen. “We denken aan dubbele belijning tussen busbaan en autostrook, zodat de rijbaan optisch versmalt en extra bebording op de palen van de verkeerslichten om het verkeer op de rijbaan bewust te maken van de aanwezigheid van de snorfietser.”Daarnaast gaat de gemeente onderzoeken of de zogenoemde groentijden voor snorfietsers bij het verkeerslicht kunnen worden aangepast kunnen, zodat ze zonder auto’s de rijbaan kunnen oprijden.De verwachting is dat de maatregel na de zomer ingevoerd kan worden. Op het onderstaande kaartje is te zien om welke Utrechtse wegen het gaat.

11-02-2021

Door: DUIC.nl

_

Tweede Kamer eist snelle invoering helmplicht snorfiets

Er moet zo snel mogelijk een helmplicht komen voor de snorfiets, vindt de Tweede Kamer. Minister Van Nieuwenhuizen wil eerst meer onderzoek doen, maar volgens een Kamermeerderheid is dat nergens voor nodig.

Al langer klinkt de roep om invoering van een helmplicht voor de snorfiets. Volgens artsen kan zo'n plicht veel letsel voorkomen. "De Kamer is heel duidelijk geweest", zegt GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger. "Maar de minister schuift het voor zich uit."Voor ze de knoop doorhakt wil minister Van Nieuwenhuizen eerst meer onderzoek. De vrees bestaat namelijk dat snorfietsgebruikers overstappen naar bijvoorbeeld een elektrische fiets als er een helmplicht gaat gelden. "Dat is misschien slechter voor de verkeersveiligheid", zegt de minister. "Daarom moeten we het heel zorgvuldig bestuderen."

Onnodige vertraging

Veel partijen vinden dat dit onnodige vertraging oplevert. "Het lijkt me heel erg duidelijk", zegt CDA-kamerlid Wytske Postma. "Een helm dragen op een snorfiets scheelt letsel en leed. Wat ons betreft kan het dus gewoon worden ingevoerd."Een meerderheid van de Tweede Kamer denkt er net zo over en eist dat de minister binnen twee weken een besluit neemt over de invoering van de helmplicht voor de snorfiets.

13-10-2020

Door: RTL nieuws

_

Wist je dat!?

Wij hebben onze verpakkingen vernieuwd.

NIeuw op de verpakking is onder andere de QR code.

De QR code kan je scannen door de camera van je smartphone er op te richten.

22-09-2020

Door: MANOS LIBRES

Verpakking gemaakt door WE BOX IT.

_

MANOS LIBRES lanceert nieuw product: Waterproof telefoonhouder voor de scooter, MP3 en meer!

MANOS LIBRES heeft een nieuwe waterdichte telefoonhouder voor de scooter, MP3 en motor gelanceerd!

Deze houder heeft als extra functie dat hij je telefoon beschermt tegen de regen. Ideaal voor mensen die elke dag gebruik maken van hun 2 wieler en onder alle weersomstandigheden gebruik willen maken van een telefoonhouder.

De houder is geschikt voor alle telefoons tot 6.5 inch. Mocht je telefoon kleiner zijn dan is dit dus ook geen enkel probleem.

Door de kussentjes in de houder blijft je telefoon goed zitten.

Je smartphone is nog steeds te bedienen op het moment dat deze in de houder zit. Ideaal als je een snellere route kunt nemen, de telefoon wilt opnemen of een muzieknummer wilt overslaan!

Klik hier voor meer informatie over deze houder!

Dit product is ook zeer geschikt voor restaurants/horeca die gebruik maken van scooters om maaltijden te bezorgen.

Neem voor meer informatie contact op via ons contactformulier.

01-09-2020

Door: MANOS LIBRES

MANOS-LIBRES-WATERPROOF-TELEFOONHOUDER-VOOR-SCOOTER-MP3-WATERDICHT-UNIVERSEEL

_

TIENTALLEN SCOOTERS GECONTROLEERD LANGS DE KUST: MEER DAN TWINTIG BOETES

VLISSINGEN – De politie heeft vandaag 63 scooterrijders gecontroleerd vanaf de Boulevard Evertsen tot aan Dishoek na een groot aantal overlastmeldingen.Er werden elf boetes uitgeschreven voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs. Drie voor niet-handsfree bellen, twee voor het niet tonen van een ID, eentje voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid. Twee bestuurders gingen op de bon omdat ze op een fietspad reden waar dat niet mag. Als bijvangst deelden agenten nog bekeuringen uit voor losliggende lading, bezit van aangebroken verpakking alcohol en niet dragen autogordel.

11-08-2020

Door: Cornelis van der Jagt

_

De snorfiets lijkt het favoriete alternatief voor het openbaar vervoer. Het aantal nieuwe registraties kwam in juli uit op 7.735, een toename van 61 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder, zo melden BOVAG en dataprovider RDC vrijdag. Mogelijk wordt het verkoopaantal over heel 2019 in augustus al overtroffen.

Het aantal registraties van snorfietsen zit in de lift sinds april, de maand nadat de eerste coronamaatregelen van kracht werden. In april gingen er 30 procent meer snorfietsen op kentenen, in mei en juli steeg de verkoop met respectievelijk 66 en 83 procent.Als het aantal registraties in augustus opnieuw met dubbele cijfers groeit, wordt het totale aantal in 2019 verkochte exemplaren (39.000) vier maanden voor het einde van het jaar al overtroffen.Tot en met juli zijn er 34.279 snorfietsen verkocht. BOVAG rekent niet op een recordjaar: daarvoor is de afstand tot de 60.000 stuks die in 2010 en 2011 op kenteken gingen te groot.

De verkoop van bromscooters nam veel minder snel toe. In juli ging het aantal registraties met 3,5 procent omhoog, tot 15.077 exemplaren. Onder bromscooters vallen ook de zogeheten speed pedelecs, oftewel de snellere variant van de elektrische fiets. Deze zijn immers voorzien van een brommerkenteken.

Deze snelle fietsen waren in tegenstelling tot scootermodellen met bromfietskenteken wel in trek. Waar de scooterverkoop in de eerste zeven maanden met 3 procent naar beneden ging, werd de speed pedelec 40 procent meer verkocht. De teller staat dit jaar al op zo'n drieduizend exemplaren.

07-08-2020

Door: NU.nl

Beeld: Pro Shots

_

Nu ook bereikbaar voor vragen via Whatsapp en telefoon!

MANOS-LIBRES-KLANTENSERVICE-CONTACT-WHATSAPP-TELEFOON-BEREIKBAAR

09-06-2020

_

Nieuw verkooppunt > DERBYSCOOTERS

MANOS LIBRES heeft Derbyscooters toegevoegd als nieuw verkooppunt! Derbyscooters is gevestigd in Assendelft.

Zij houden zich bezig met de inkoop en verkoop van Vespa Sprint, reparaties, styling en onderhoud.

Derbyscooters kan u nu ook voorzien van telefoonhouders van MANOS LIBRES.

Wij zijn blij met deze samenwerking en danken Derbyscooters voor het vertrouwen in MANOS LIBRES.

25-05-2020

_

Vanaf vandaag: voor 23:59 besteld, morgen in huis via Bol.com!

14-05-2020

_

‘Scooter belangrijk vervoersmiddel in 1,5-meter-economie’

De behoefte aan individueel vervoer als gevolg van de coronacrisis neemt toe, constateren BOVAG en RAI Vereniging. De scooter neemt hierin volgens hen een belangrijke plaats in. Beide organisaties zien dat de brom- en snorfietsmarkt in hoog tempo vergroent.

Hoe de markt voor scooters zich komende periode ontwikkelt, is nog onzeker, stellen BOVAG en RAI Vereniging. Maar de behoefte aan individueel vervoer neemt toe, of zal hoogstwaarschijnlijk toenemen, constateren de organisaties. In het bijzonder de scooter krijgt volgens hen een prominente rol.

Stijging

Die scooter kan ook duurzaam zijn overigens. Het aanbod ‘groene’ brom- en snorfietsen groeit in hoog tempo namelijk, blijkt uit nieuwe cijfers van de organisaties. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal nieuw geregistreerde elektrische snorfietsen met 65,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Dit jaar werden er tot en met 31 maart 1.788 elektrische snorfietsen geregistreerd, in tegenstelling tot 1.080 een jaar eerder. Inclusief de bromfietsvarianten werden totaal 2.520 elektrische scooters verkocht, een stijging van 35,6 procent. Een vijfde van alle nieuw geregistreerde scooters is elektrisch.

Klimaatakkoord

Inmiddels rijden er 62.900 elektrische scooters rond in Nederland. Dat is 5 procent van het totale scooterpark. Dit lag eind 2015 nog op 2,7 procent. Volgens RAI Vereniging en BOVAG is het aanbod van elektrische scooters afgelopen periode flink toegenomen en is ook de actieradius en kwaliteit omhoog gegaan. Hierdoor kiezen meer mensen voor een elektrische scooter. Nieuwe snorfietsen dienen conform het Klimaatakkoord vanaf 2025 alleen nog maar elektrisch te zijn aangedreven.

De verkopen in de maand maart toonden echter als gevolg van de coronacrisis rode cijfers. In totaal werden er 1.448 nieuwe bromfietsen geregistreerd. Een terugval van 18,7 procent ten opzichte van maart 2019. Voor de snorfiets daalde het aantal registraties met 18,1 procent in vergelijk met maart 2019 en werden 2.592 stuks geregistreerd.

28-04-2020

Door: Rijschoolpro.nl

_

Fors meer elektrische scooters en snorfietsen verkocht in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal zijn in Nederland 2.520 elektrische scooters verkocht, een stijging van 35,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook het aantal verkochte elektrische snorfietsen groeide flink, melden RAI Vereniging, BOVAG en dataprovider RDC vrijdag.

De verkoop van elektrische snorfietsen steeg met 65,6 procent tot 1.788 exemplaren. Inmiddels is 14,4 procent van het aantal nieuwe registraties elektrisch. Bij de scooters ligt dat aandeel al op 20 procent.

De toegenomen vraag naar elektrische brom- en snorfietsen zorgde er tevens voor dat de totale verkoop van dergelijke tweewielers in het eerste kwartaal stabiel bleef. Er werden 12.419 stuks geregistreerd tegenover 12.437 in het eerste kwartaal vorig jaar.

In totaal rijden er nu 62.900 elektrische scooters in Nederland, oftewel 5 procent van het gehele scooterpark. Ter vergelijking, in 2015 waren dat nog 32.105 stuks.

17-04-2020

Door: NU.nl

Beeld: NIU

_

Grote problemen met E10-benzine in scooters

In de media en bij scooterbedrijven is veel te doen rond de nieuwe E10 Euro95 benzine. Vooral kleinere motoren zoals die in scooters blijken extra gevoelig voor het hogere percentage bioalcohol in die brandstof met extra bio-ethanol. De schade kan fors zijn en dealers hebben er veel werk aan. De ellende voorkomen lijkt eenvoudig, maar is dat ook zo?

Bij klassieke auto’s speelt de problematiek rond de nieuwe ‘E-brandstoffen’ al een hele tijd. Sinds de verplichte invoering van de nieuwe E10 Euro95 merken ook veel brommer- en scooterrijders dat je het vertrouwde tankpistool misschien wel moet mijden.

Moderne auto’s en motoren zijn veelal bestand tegen de bijmenging van bio-ethanol en ondervinden geen of nauwelijks problemen. Maar helaas geldt dat niet voor de meeste brom- en snorfietsen met verbrandingsmotor. Om het probleem kort samen te vatten: de bioalcohol in de brandstof trekt vocht aan, die op strategische plekken als de tank, carburatie en in de motor roest kan veroorzaken. Er kan ook vocht in de olie komen. Verder is het bekend dat rubberen afdichtingen, koper en kunststoffen slecht bestand zijn tegen alcohol. Dat levert alle mogelijke problemen op. Extra nadeel van E10 is overigens, dat de motor wat minder vermogen levert – de verbrandingswaarde is immers iets lager – en de motor dus ook een fractie meer zal verbruiken.

Gelukkig is het in theorie eenvoudig om ellende te voorkomen, want je kunt ‘superbenzine’ E5 tanken. Met 5% bio-ethanol en dus minder alcohol. Die benzine kost weliswaar iets meer, maar zal betere prestaties leveren. Met een iets lager verbruik kun je ook een deel van de hogere prijs per liter terugverdienen. Het advies is: bij twijfel gewoon ‘Euro98’ E5 tanken.

28-01-2020

Door: tweewieler.nl