Gratis verzending NL & BE
Snelle levering
30 Dagen bedenktijd
Veilig & achterafbetalen

Grote problemen met E10-benzine in scooters

In de media en bij scooterbedrijven is veel te doen rond de nieuwe E10 Euro95 benzine. Vooral kleinere motoren zoals die in scooters blijken extra gevoelig voor het hogere percentage bioalcohol in die brandstof met extra bio-ethanol. De schade kan fors zijn en dealers hebben er veel werk aan. De ellende voorkomen lijkt eenvoudig, maar is dat ook zo?

Bij klassieke auto’s speelt de problematiek rond de nieuwe ‘E-brandstoffen’ al een hele tijd. Sinds de verplichte invoering van de nieuwe E10 Euro95 merken ook veel brommer- en scooterrijders dat je het vertrouwde tankpistool misschien wel moet mijden.

Moderne auto’s en motoren zijn veelal bestand tegen de bijmenging van bio-ethanol en ondervinden geen of nauwelijks problemen. Maar helaas geldt dat niet voor de meeste brom- en snorfietsen met verbrandingsmotor. Om het probleem kort samen te vatten: de bioalcohol in de brandstof trekt vocht aan, die op strategische plekken als de tank, carburatie en in de motor roest kan veroorzaken. Er kan ook vocht in de olie komen. Verder is het bekend dat rubberen afdichtingen, koper en kunststoffen slecht bestand zijn tegen alcohol. Dat levert alle mogelijke problemen op. Extra nadeel van E10 is overigens, dat de motor wat minder vermogen levert – de verbrandingswaarde is immers iets lager – en de motor dus ook een fractie meer zal verbruiken.

Gelukkig is het in theorie eenvoudig om ellende te voorkomen, want je kunt ‘superbenzine’ E5 tanken. Met 5% bio-ethanol en dus minder alcohol. Die benzine kost weliswaar iets meer, maar zal betere prestaties leveren. Met een iets lager verbruik kun je ook een deel van de hogere prijs per liter terugverdienen. Het advies is: bij twijfel gewoon ‘Euro98’ E5 tanken.

28-01-2020

Door: tweewieler.nl

Meer tips & tricks voor jouw telefoonhouder?

Telefoonhouder brommer

Telefoonhouder brommer

Wil jij weer handsfree kunnen rijden met een telefoonhouder op jouw brommer? Een goede telefoonhouder is essentieel om veilig de weg op te kunnen.

Lees meer
Helmplicht snorfiets

Helmplicht snorfiets

Vanaf 1 januari 2023 zal de helmplicht voor snorfietsen ingaan. We vertellen je wat dit inhoudt en wat voor gevolgen dit voor jou kan hebben.

Lees meer
Telefoonhouder Vespa

Telefoonhouder Vespa

Een goede telefoonhouder is belangrijk als je op je Vespa rijdt. Wij geven je enkele tips waar je op moet letten als je opzoek bent naar een telefoonhouder.

Lees meer
Beste telefoonhouder motor

Beste telefoonhouder motor

Ben jij opzoek naar de beste telefoonhouder voor jou motor? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ontdek de 4 belangrijkste punten.

Lees meer
Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder spiegel

Telefoonhouder nodig voor je scooter die je aan je spiegel kunt bevestigen? Handsfree gebruik maken van je smartphone. Ontdek de mogelijkheden.

Lees meer
Telefoonhouder scooter waterdicht

Telefoonhouder scooter waterdicht

Bang dat jouw telefoon stuk gaat door waterschade? Voorkom dit risico door gebruik te maken van een waterdichte telefoonhouder. Een waterdichte telefoonhouder is niet alleen bestand tegen waterschade maar heeft ook de functie om jou te voorzien van navigatie. Door het...

Lees meer

Waarom u voor MANOS LIBRES kiest

Kwaliteit en topgarantie. Daar doen wij het voor.

Universeel

Onze telefoonhouders zijn universeel. Ze zijn geschikt voor elke smartphone.

Eenvoudig te bevestigen op jouw scooter

Onze telefoonhouders zijn makkelijk te bevestigen. Zo kun je snel veilig de weg op.

Te plaatsen op het windscherm en spiegel

Of je nou een windscherm hebt of een spiegel, onze telefoonhouders passen op beide.

Stijlvolle houders

Onze houders zijn niet alleen praktisch, maar ze zien er ook is nog stijlvol uit.

Betaalbaar

Onze telefoonhouders zijn betaalbaar, zodat iedereen veilig de weg op kan.

Verantwoord rijden op de scooter

Op zoek naar een telefoonhouder voor je scooter?

Voorkom een boete en ga veilig de weg op. Onze telefoonhouders zijn stevig en stijlvol. Bezoek onze webshop voor de telefoonhouders.